2013. április 3., szerda

Gombás-répás durum tészta


     

         Elmúlt az ünnep , kiürült végre a süteményes tálca!!
         Engedni kellene egy kis pihenőt az emésztésünknek!
         Sajna csak ennyire kíméletesre tudtam a mai ebédet készíteni, az ünnepi eszem iszom után.
         Na de majd jön még a  megtisztulás:) csak legyen végre már TAVASZ!
       

     Hozzávalók: 2 személyre
                       25 dkg valamilyen durum  tészta
                       1 fej hagyma
                       1 dobozka gomba
                       1-2 sárgarépa nagyságától függően
                       1 doboz tejföl
                       1-2 kanál olaj
                       1 kanál liszt
                       só
                       bors
                       snidling a tetejére


   A tésztát kifőzzük, közben hagymát pucolunk ,kockázzuk, dinszteljük.
   A répát felkarikázzuk , és addig pároljuk az olajon, amíg a sárga színét nem engedi ki.
   Majd a gombát is rádobjuk, és a fűszerekkel együtt pároljuk .
   Ha puha, és nincs víz alatta,1 kanál liszttel megszórjuk,kis hideg vizet adunk hozzá, és felöntjük
   a tejföllel és összeforraljuk.

                                             



"Mindannyian az ízlelőbimbóink rabjai vagyunk. 
Épp itt az ideje felszabadulni a terror alól."