Igazából gyümölcslevesre készültem ebédre, de meggondoltam magam,amikor
felbontottam a barack konzervet.
Stíriai metéltet már olyan régen készítettem, mi lenne ha barackkal kombinálnám?Így született a mai kisérlet, a kis laboromban.
sütés előtt..
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 16-20 dkg rétesliszt ( attól függ milyen nedves a túró)
- 2 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 3-4 evőknál porcukor
- fél citrom héja
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj vagy margarin
- só
- 1 doboz őszibarack konzerv
- vaníliás puding + tej
sütés után...
A túrót krumplinyomón áttörjük, a liszttel, 2 tojássárgájával, sóval 1 evőkanál porcukorral
összegyúrjuk.
Elképzelhető, hogy a tészta lágy, mert a túró túl vizes, akkor kicsit több lisztet adunk hozzá.
Ha viszont nem álna össze , mert a túró száraz, akkor tejfölt tehetünk még hozzá.
Újnyi vastagságúra nyújtjuk, újnyi széles metéltekre vágjuk, majd sós vízbe kifőzzük.
Amíg fő a tészta,( jó ha több részletbe főzzük) felverjük a tojások fehérjét.
Majd összekeverjük a tojássárgákat a két evőkanál porcukorral, a vajjal, tejföllel, citromhéjjal,
csipet sóval és a felvert habbal.
A megfőtt lecsurgatott tésztát ebbe a masszába beleforgatjuk, és kivajazott tepsibe a felét
beleadagoljuk.
Megszórjuk felkockázott baracbefőttel, majd a másik felet is ráhalmozzuk.
Elsimítjuk, erre megint befőtt kerül, majd díszítésnek egy kis cukros mákkal még meghintjük.
160 fokon 30 percig átsütjük, majd vaníliás pudinggal tálalhatjuk hidegen is, melegen is
Az Őszbarack
Magas rosttartalma segít leküzdeni egyes emésztési
zavarokat, napi egy barack elfogyasztása jobb közérzetet is teremt.
Együnk hát sok-sok barackot!