Eljött nálunk az aktuális "Buktanap"
Ma birsalma lekvárral.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 dl tej
- 10 dkg Ráma
- 3 tojás sárgája+1 kenéshez
- 10 dkg cukor
- 1 kis kanál só
- birsalma lekvár( nálam saját készítésű)
- porcukor
A szokásos módon kelt tésztát készítek, azaz a kenyérdagasztóval készíttetek.
Szép sorban bepakolom a gépbe a tejben felfuttatott élesztőt ,a lisztet, a tojások sárgáját
( fehérjét nem, mert az keményíti a tésztát), sót, olvasztott margarint a végén.
Mikor kidagasztotta,és jól megkelt a tészta, kiveszem, kinyújtom,téglalap alakúra
vagdosom,megtöltöm lekvárral, majd feltekerem.
Lekenem tojássárgájával, meleg helyen hagyom még fél órát ,majd sütöm 40 percig
közepes hőfokon.
.
Ismered a menzai buktát? nagyon sok tésztát meg kell enni azért a kis lekvárért.