Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. április 24., szerda

Bírsalmalekváros bukták





 Eljött nálunk az aktuális "Buktanap"
                                                     Ma birsalma lekvárral.

      Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 10 dkg Ráma
  • 3 tojás sárgája+1 kenéshez
  • 10 dkg cukor
  • 1 kis kanál só
  • birsalma lekvár( nálam saját készítésű)
  • porcukor




    A szokásos módon kelt tésztát készítek, azaz a kenyérdagasztóval készíttetek.
    Szép sorban bepakolom
 a gépbe a tejben felfuttatott élesztőt ,a lisztet, a tojások sárgáját 
    ( fehérjét nem, mert az   keményíti a tésztát), sót, olvasztott margarint a végén.
     Mikor kidagasztotta,és jól megkelt a tészta, kiveszem, kinyújtom,téglalap alakúra
     vagdosom,megtöltöm  lekvárral, majd feltekerem.
     Lekenem tojássárgájával, meleg helyen hagyom még fél órát ,majd sütöm 40 percig
     közepes hőfokon.
    .
     



Ismered a menzai buktát? nagyon sok tésztát meg kell enni azért a kis lekvárért.