Ma nem igazán főztem a párom ízlésére valót.
Pedig a mézes - mustáros csirkét szereti...
Jó ezt is megette, csak vágott hozzá arcokat:)
Talán a húst hiányolta??
Bárcsak itthon lennének lányok! Ti értékelnétek.
Hozzávalók:
3-4 db sárgarépa
1-2 krumpli
4-5 kanál finom Lidl -s natúr joghurt
1 kanál mustár
5-6 szem édesítő
késhegynyi gyömbér por
chili por tetszőlegesen
szárított petrezselyem levél
só
15 dkg rizs
1 kanál ráma
Először a rizst megmostam, feltettem főni jó kétszeres mennyiségű sós vízben.
Addig amíg fővögetett, megpucoltam , és felkockáztam a répát és a krumplit.
Ezek is a tűzhelyre kerültek, majd mikor puhára főttek, botmixxerrel pürésítettem őket.
Ekkor került bele a joghurt, az édesítő, pici só, mustár, gyömbér, chili .
A megfőtt rizst elkevertem a margarinnal, sóval, petrezselyem levéllel, és golyókat formáztam belöle.
Tálalásnál a golyókat a mártásba helyeztem, és megszórtam még petrezselyem levéllel és egy kicsi
chili porral.
Ha édes szőlőt szedsz, oszd meg felebarátoddal.
De ha ostoba módon leszeded a savanyút, azt tartsd meg magadnak.