Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. április 7., vasárnap

Káposztás háromszögek



   Kinyíltak az ibolyáim a kertben, ezt akartam lányok megmutatni, de közben a húsvétkor elmaradt
   káposztás  kalácsot is megsütöttem.
   Így lett belőle ibolyás kalács.

   Kissé reform lett a kali, mert a liszt egy részét Tönköly liszttel helyettesítettem.

  Hozzávalók:
                     30 dkg fehér liszt
                     20 dkg teljes kiőrlésű Tönköly búza liszt
                     3 tojás sárgája
                     fél élesztő
                     3 dl tej
                     10 dkg olvasztott margarin
                     1 kiskanál cukor
                     só
                     pirított káposzta
                     őrölt lenmag a tetejére




A megkelesztett tésztán elkenem a pici cukorral lepirított kissé borsos káposztát.
Feltekerem, majd éles késsel háromszögekre szelem.
Lekenem tojással és 180 fokos sütőben 30-35 percig sütöm.





Zelk Zoltán  Ibolya

Ibolya, ibolya
virítsz már a réten,
gyönyörködsz este a
víg tücsökzenében.

Tücsökzene ringat
este elalvásra,
hajnalban megfürdesz
az ég harmatába`.

Napfény az ebéded,
szellők simogatnak:
így élsz vidáman,
hírnöke tavasznak.