Szeretjük a bableveskét! Ki nem?
Van már ilyen receptem a blogon, most csak azért teszem fel ezt is, mert egy kicsit ez eltér tőle,
mégpedig a habarásánál.
Hozzávalók
- 25 dkg tarkabab
- 50-60 dkg krumpli
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2-3 babérlevél
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál fokhagymakrém
- só
- 1 kanál delikát
- 1/2 l tej
- 3 kanál liszt
- ecet
A beáztatott babot kb egy órát csendesen főzzük a babérlevéllel, hagymával.
Mikor már puha a bab, beletesszük a karikákra vágott kolbászt, krumplit.
További 20 perc után fűszerezzük, sóval, fokhagymakrémmel,delikáttal, majd a liszttel és
a tejjel behabarjuk,és ecettel savanyítjuk.
Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét,legyen az főzelék vagy leves.