Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. április 26., péntek

Savanyú bableves


     Szeretjük a bableveskét! Ki nem?
     Van már ilyen receptem a blogon, most csak azért teszem fel ezt is, mert egy kicsit ez eltér tőle,
     mégpedig a habarásánál.



Hozzávalók
  • 25 dkg tarkabab
  • 50-60 dkg krumpli
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2-3 babérlevél
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 kanál delikát
  • 1/2 l tej
  • 3 kanál liszt
  • ecet




  A beáztatott babot kb egy órát csendesen főzzük a babérlevéllel, hagymával.
  Mikor már puha a bab, beletesszük a karikákra vágott kolbászt, krumplit.
  További 20 perc után fűszerezzük, sóval, fokhagymakrémmel,delikáttal, majd a liszttel és
  a tejjel behabarjuk,és ecettel savanyítjuk.



Ha  a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét,legyen az főzelék vagy leves.