2013. május 2., csütörtök

Ananászos "hamis" tiramisu



 Gyors édesség! 

 Igazából a kávé lefőzésén, és a krém pár perces keverésén, kívül sok időt nem igényel az elkészítése,
 persze ha már előtte az ananászt felkockáztuk.

 Hozzávalók:
  • 1 szép ananász
  • pár db babapiskóta
  • 1 zacsi házi krémes krém
  • 8-9 dl tej
  • 1 dl fekete kávé
  • kiskanál fahéj



   Amíg a kávé lefő, a krémet nyugisan kilehet kevertetni a kézi mixerrel, a tej hozzáadásával.
   Szeretem ezt a krémet, mert nem édes, és még lehet továbbfejleszteni az ízét további adalékokkal.
   Hosszúkás poharakat készítsünk elő, mert igazából ezeknél  érvényesül a pohárkrém rétegezettsége.
   A poharakat, vagy kelyheket, két kanál krémmel megtöltjük, majd a babapiskótát eltördeljük,
   hogy beleférjen a pohárba, és ahogy a tiramisunál szoktuk belemártogatjuk a kávéba.
   Nekem egy db piskóta fért bele, majd ananász kockák, és ismét krém következett.
   Addig lehet folytatni, amíg van hely a pohárban, majd a tetejére ananász kerül, amire egy pici
   fahéjat szórtam, ettől olyan egzotikus ízt kapott.