2013. május 22., szerda

Bodzás -mazsolás muffin


                                                   

                                          Bodzázzunk!

Most muffinnal!

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tej vagy ha már van valakinek bodza szörp a felét helyettesítheti vele 1tej 1 szörp
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom héja
  • 3-4 bodza virág apró darabokra vágva
  • csipet só
  • 1 evőkanál darált mák( ezt már csak extrának tettem bele, mert olyan jól mutat benne)



Keverd habosra az olvasztott margarint a cukorral, a sóval, a citrom héjával.
Add hozzá a két tojást és a tejet, szitáld hozzá a sütőporos lisztet, végül keverd bele a bodza virágot 
a mazsolát / ez egy kicsit tartalmasabbá teszi) és a mákot.
Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig.

Tipp:

A bodzavirágokat frissen, zacskóba téve le is lehet fagyasztani és így akár több hónap múlva, amikor már se híre se hamva a bodzavirágnak akkor is készíthet bodza üdítőt. Amikor megfagyott tegye át dobozba, hogy ne törjön teljesen össze a későbbiekben. Teának szárítani is lehet. Ilyenkor tálcákra téve vagy a padláson zsinegre lógatva addig szárítsa míg a legvastagabb szár rész is könnyen eltörik.