Olyan gyorsan megnőttek a szőlő levelek!
Neki kellett állni megritkítani a hajtásokat, hogy érje a napfény a fürt kezdeményeket.
Most lehet finom "tőtikét" készíteni a gyenge levélkékből.
Hozzávalók:
- 17-20 db szép szőlőlevél
- 500 g darált hús (bármilyen lehet sertés, pulyka, )
- 20 dkg rizs
- 2 db tojás
- só tetszés szerint
- 1 kv kanál bors
- 1 kv kanál fokhagymakrém
- fél ev kanál zsír
- joghurt
Először a leveleket megmostam, blansíroztam, azaz forró sós, enyhén ecetes vízbe
lógattam pár percig, a száruknál fogva.
Amikor már láttam, hogy színüket vesztik, és összeestek, kivettem, és hideg vízbe tettem.
Majd a szárukat levágtam, lecsöpögtettem, és lapos tálcára helyeztem ,hogy kisimuljanak.
A töltelékhez a rizst közben előfőztem, és a darált húshoz adtam a tojással, sóval, borssal,
bazsalikommal, fokhagymakrémmel együtt.
Zsírt is adtam hozzá, hogy ne legyen száraz.
Majd óvatosan, egy-egy kanál tölteléket téve a levelekbe, becsomagoltam, először két oldalról utána alulról hengergetve.
Fazékba helyeztem őket, és felöntöttem vízzel, amibe tettem egy leveskockát is.
Nagyon kis lángon főztem, 40 percig, majd joghurttal tálaltam.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne szeresd azt, amit
csinálsz.
Ray Krock