2013. május 20., hétfő

Márványsüti


    Pünkösdi családi horgászat után gondoltuk ki a lányommal ennek a sütinek az elkészítését.

    Amíg a férfitagok pucolták a fogást, addig mi gyorsan készítettünk egy kis nasit.

    Megvoltak elégedve velünk!





Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 12 dkg cukor
  • 1 k.só
  • 1 sütőpor
  • 0,5 dl olaj
  • 1 kiscsokor citromfű metélve
  • 1 kanál kakaópor



Az elkészítése egyszerű kevert tésztákéval megegyezik.
A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd a joghurtot, sót, lisztet, sütőport, végül az olajat is hozzáadjuk.
Kétfelé veszük a masszát, az egyikbe kakóport, a másikba pedig összemetélt citromfüvet keverünk.
Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk beleöntjük valamelyik részt, majd a tetejére a másikat is ráönjük.
Villával egy kissé összekuszáljuk a masszát, hogy szép márványozott legyen.
30 percig sütjük középmeleg sütőben.
Végül valamilyen formára szeleteljük, és tálaljuk az éhes szájaknak.






A család olyan... mint egy ház. Először alapokra van szükség, mielőtt elkezdjük a dekorációt.