Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. május 11., szombat

Gombás bableves



    Egy zacskó felbontott tarkabab inspirált, hogy ismét valamilyen tartalmas leveskét készítsek.
    Éppen tegnap vásároltam nagyon friss csiperkegombákat, hogy majd lesz belőle valami.
    Bizony én belecsempésztem a bablevesbe, és nem bántam meg,mert nagyon jó ízt adott neki.

    Hozzávalók: 2 személyre, de nem egyszerre való elfogyasztásra !!
  • kb 10 dkg tarkabab
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2-3 db krumpli
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg főzőkolbász
  • 1 mokkáskanál fokhagymakrém
  • zellerlevél
  • babér
  • friss hagymaszár
  • delikát
  • pirospaprika
  • fél kanál zsír
  • fél kanál liszt


A megmosott babot feltettem főni, de egy kicsit meggyorsítottam a puhulását egy kiskanál
szódabikarbónával, mert nem lett előtte beáztatva.
Egy 3/4 órát főtt, babérlevéllel.
Közben a zöldségeket megpucoltam, a gombát csak folyó víz alatt leöblítettem, és negyedekbe vágtam.
A babhoz hozzáadtam a répát, és a krumplit,majd rántást készítettem.
Berántottam a leves, majd pár perc forralás után a kolbászokat, és a gombát is beletettem.
Fűszereztem, és 10 perc után , már tálaltam is.








Furcsa kis növény a gomba,                                                  http://bjorn-morphir.b.j.pic.centerblog.net/7d6e855c.gif

itt-ott nő és nem egy sorban.
Az egyik, jajj csupa méreg,
a másik meg finom étek.
Az egyiknek kalapja van,
a másiknak kucsmája van.
A fejfedőt le nem veszik,
egymásbizony nem köszön