Egy zacskó felbontott tarkabab inspirált, hogy ismét valamilyen tartalmas leveskét készítsek.
Éppen tegnap vásároltam nagyon friss csiperkegombákat, hogy majd lesz belőle valami.
Bizony én belecsempésztem a bablevesbe, és nem bántam meg,mert nagyon jó ízt adott neki.
Hozzávalók: 2 személyre, de nem egyszerre való elfogyasztásra !!
- kb 10 dkg tarkabab
- 2 közepes sárgarépa
- 2-3 db krumpli
- 15 dkg gomba
- 5 dkg főzőkolbász
- 1 mokkáskanál fokhagymakrém
- zellerlevél
- babér
- friss hagymaszár
- só
- delikát
- pirospaprika
- fél kanál zsír
- fél kanál liszt
A megmosott babot feltettem főni, de egy kicsit meggyorsítottam a puhulását egy kiskanál
szódabikarbónával, mert nem lett előtte beáztatva.
Egy 3/4 órát főtt, babérlevéllel.
Közben a zöldségeket megpucoltam, a gombát csak folyó víz alatt leöblítettem, és negyedekbe vágtam.
A babhoz hozzáadtam a répát, és a krumplit,majd rántást készítettem.
Berántottam a leves, majd pár perc forralás után a kolbászokat, és a gombát is beletettem.
Fűszereztem, és 10 perc után , már tálaltam is.
itt-ott nő és nem egy sorban.
Az egyik, jajj csupa méreg,
a másik meg finom étek.
Az egyiknek kalapja van,
a másiknak kucsmája van.
A fejfedőt le nem veszik,
egymásbizony nem köszön