Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. május 26., vasárnap

Kakaós-mazsolás lepény vaníliás jégkrémmel




    Gyorsan kész, szinte elronthatatlan, és számos adalékanyaggal( mogyoró,pisztácia,dió,kókusz
    kávé,chili,gyümölcsös stb) elkészíthető.
    Most csak egyszerűen mazsolásan készítettem, és vaníliás jégkrémmel ettük.




 

 Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15-20 dkg cukor (aki édesebbre szereti a több mennyiséget válasza)
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1,5 ev kanál kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • mazsola
  • 1 ev kanál rum aroma
  • vaníliás jégkrém
  • 1-2 db eper


 
     A lágy vajat összekevertem a cukorral habosra, majd a tojás, kakaó, aroma sütőporos liszt,
     tej következik.
     Sütőpapíros tepsibe öntjük, megszórjuk mazsolával, és 25-30 percig középmeleg sütőben sütjük.
   





       A stressz nem lenne olyan nehéz, ha csokival lenne

    bevonva