Különleges lepénykét készítettem, tettem ezt azért, mert így talán megeszi a férjem a spagettit.
A friss káposzta, és a répa párosítása is egy jó gondolatnak tűnik most már.
Hozzávalók:
- 15 dkg spagetti
- 2 tojás
- szárított bazsalikom
- só
- fél kanál zsír
- öklömnyi új káposzta
- 2-3 sárgarépa
- 2 kanál sűrített paradicsompüré
- pár szem édesítő
A spagettit lobogó sós vízben megfőztem, leöblítettem, a tojás sárgájával, sóval petrezselyemmel ,
és a felvert tojásfehérjével összekevertem.
Kizsírozott tepsiben pirulásig sütöttem.
A káposztát, és a répát legyalultam, majd pár percig pici zsírral megpároltam, majd a paradicsom
pürét hozzá adva ,sóval, édesítővel, bazsalikommal fűszerezve a lepénnyel tálaltam .
“A tapasztalat nehéz tanár, mivel először jön a teszt, és csak utána a lecke.” (Vermon Law)