Behoztam a kertből a gyenge hagymaszárakat reggelire, de végül ebédre levesnek készült el,
mert ahogy kinyitottam a hűtőajtót megláttam a sajtot, beugrott a sajtos-hagymaleves képe.
Hozzávalók: 2 személyre
- 6-7 gyenge hagyma szára
- 3-4 lapkasajt
- 1-1 kenyérszelet pirítva
- 1 leveskocka (ez most marha)
- egy kanál liszt
- egy fél kanál zsír
Rántást készítettem, majd felöntöttem 1,5 l vízzel, és a hagymaszárat,s a leveskockát hozzáadtam.
Negyedórát főztem, majd beleszeleteltem 2 lapkasajtot, ami szépen elolvadt a lében.
Tálaltam azon melegében, pirított kenyérszeletkékkel, sajttal, és metélt hagymaszárral.
Tálaltam azon melegében, pirított kenyérszeletkékkel, sajttal, és metélt hagymaszárral.
A zöldhagyma csípős, melegítő zöldség.
Tisztító, méregtelenítő hatású, antibakteriális, eloszlatja a hideg jellegű külső szindrómákat,
mint a nátha, a megfázás.