Alíz lányom születésnapját most ünnepeltük családi körben.
Neki készült ez a túró torta, eper és tejszín díszítéssel.
Hozzávalók: 28 -as kerek tortaformához
- 1 zacskó piskóta tallér
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 500 ml Hullala
- 1 zacskó étkezési zselatin
- 1 dl eperszörp
- 500 g eper
- 15 dkg cukor
Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixoljuk a cukorral.
A tejszín felét felverjük keményre, majd a túrósmasszához adjuk az epres péppel együtt.
A zselatínt felmelegítjük az eperszörpben, és ezt is a túrós keverékhez öntjük.
A tortaformába belerakunk egy sor piskótatallért az oldalára és vizszintesen is.
A massza felét beleöntjük a formába, majd egy sort a piskótából vizszintesen ráhelyezünk.
A másik fél masszával felöntjük, és hűtőbe tesszük .
Jó ha áll egy éjszakát, majd eperszeletekkel és a tejszín másik felével( felverve) díszítjük.
Jó ha áll egy éjszakát, majd eperszeletekkel és a tejszín másik felével( felverve) díszítjük.
Ez a nap más, mint a többi, ezt te is jól tudod,
Másként kelt fel reggel a Nap, és másként járt a Hold.
Köszöntünk hát téged, ha már így együtt vagyunk,
És ajándékul fogadd el vidám kis dalunk:
Boldog, boldog, boldog születésnapot,
Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod.