Ennek a poginak a receptjét már régóta őrizgetem, de még nem volt alkalmam kipróbálni.
Egyik nap a tarkababot meglátván elhatároztam, hogy most jöhet a próba.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 10 dkg tarkabab
- 1 dl tej
- 1 tojás + 1 sárgája kenésre
- 1 dl tejföl
- fél élesztő
- cukor
- bors
- só
Az előző este beáztatott babot sós vízben megfőztem, majd pürésítettem.
Az élesztőt a cukros tejben felfuttattam,a lisztet a zsírral elmorzsoltam, és hozzáadta a tojást,
a tejfölt, a babot.
Sóval, borssal ízesítettem, majd összegyúrtam.
A tetejüket bevagdostam, tojással megkentem, előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
Legközelebb hajtogatva is kipróbálom!
Találj mindig új ösvényeket magad előtt - új kihívásokat, hogy ösztönözzenek.
Új fejezeteket az életben, hogy elgondolkoztassanak, és új változásokat, hogy próbára tegyenek.