A nyáron már kipróbáltam egyszer ezt a receptet, tetszett is a fiataloknak, most ismételtem.
Hozzávalók:
- 2 dl tej ( kókusztejjel még intenzívebb az íz)
- 2 evőkanál búzadara
- 5 dkg vaj
- édesítő( aki cukorral szeretné kb 2-3 evőkanál)
- 12 dkg kókuszreszelék
- csipet só
- 10 dkg étcsoki
- 1 kávéskanál kókuszzsír vagy1 evőkanál napraforgóolaj
Elkészítése:
A tejet feltesszük főni, beleöntjük a darát, hozzáadjuk a sót,a vajat, az édesítőt, és kevergetve megvárjuk amíg a dara megdagad.
Ezután belekeverjük a kókuszreszeléket, és levesszük a tűzhelyről.
Egy tálcára ráhelyezünk kb fél méternyi alufóliát, amit picit megolajozunk, és erre ráöntjük a kókuszos masszát.
A fólia segítségével hengerré formázzuk, majd rácsra helyezzük.
Közben vízgőzfölött megolvasztjuk az étcsokit, és adunk hozzá egy kávéskanál kókuszzsírt.( ennek hiányában egyszerű napraforgóolajat is adhatunk)
Aztán jön a neheze, hogy kitudjuk várni, amíg a csoki megdermed rajta(hűtőbe tesszük).
Dermedés után szeleteltem.
Bon-bonként is készíthetjük, így több kis csokint lesz.
Jaaj! Ebből most meg is tudnék enni egy jó nagy adagot :D (Egyébként én is ismerek egy bounty receptet, de az sok darabból áll) :)
VálaszTörlés