2014. szeptember 30., kedd

Daramorzsa pirított dióval baracklekvárral




A császármorzsa nem csak desszertként,hanem főételként is megállja a helyét, ha van egy jó leves mellette.
Alapvetően a klasszikus császármorzsa sima palacsintatésztával készült, de a darával készült változatnál a tészta jobban morzsásodik.


Hozzávalók: 2db jó nagy adagnak, vagy 3-4 kisebbnek
  • 30 dkg búzadara
  • 10 dkg sima liszt
  • 4 dl tej
  • pici só
  • 10-15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 marék dióbél vagy ( mazsola)
  • porcukor
  • citromhéj
  • baracklekvár
  • vaj


Elkészítése:
A darát és a lisztet kimérjük, és alaposan összekeverjük a tejjel, majd hagyjuk egy jó órát állni, hogy megduzzadjon.( aki nem akar,vagy nem tud addig várni, forró tejbe tegye bele,és már sütheti is)
Majd szétválasszuk a tojásokat, és a fehérjét a fele cukorral felverjük, a sárgáját pedig a másik fele cukorral kikeverjük jó habosra.
A darás masszát összekeverjük a két tojásos keverékkel, ízesítjük citromhéjjal ,sóval.
Egy serpenyőbe, teflon, vagy kerámia, kevés vajat olvasztunk, majd a durvára vágott diót kissé megpirítjuk rajta.(eredetileg mazsola kellene bele de most nem volt itthon)
A dióra ráöntjük a tésztát, majd először úgy sütjük mint az omlettet, majd fakanállal szét nyomkodjuk ,morzsásítjuk ,szárítjuk kb negyedórán keresztül.
Mikor már szépet megpirult ,lekvárral ,porcukorral tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése