Itt az ideje tartósítani, télre eltenni a fűszereket a kertből.
Van amit szárítva, van olyan amit jégkockázva, olajba, vagy mint az itteni példában ecetben tartok a felhasználásig.
Hozzávalók: fél literes üveghez
- 0,5 l 10 % ecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál tárkony
- 2-3 rozmaring ág
- 3 db kakukkfű ág
- 3 kisebb babérlevél
- 10 szem zöld,vagy fekete bors
- 1 kiskanál koriander
- 1 kiskanál mustármag
- 2 db kicsi csípőspaprika
Elkészítése:
Előveszünk egy fél literes hosszú üveget,amelyet jól átmosunk.
A megtisztított,leszárított friss fűszernövényeket, a fokhagymát, ( amelyet két-három helyen megszúrunk tűvel),a borsszemeket, a paprikákat belehelyezzük az üvegbe.
Majd az üveget felöntjük 10%-os ecettel,lezárjuk és legalább egy hónapig érleljük.
A leszűrt fűszeres ecetet elsősorban saláták ízesítésére használom,de savanykás pl: zöldbab,vagy lencsés ételek ízesítésére is kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése