Két célom is volt ezzel a recepttel,a levesben főtt hús hasznosítása,és az ajándékba kapott tormás- cékla kipróbálása együtt.
- 5 evőkanál reszelt tormás-cékla
- 3 db főtt felső csirkecomb
- 2 dl húsleves
- 3 evőkanál tejföl
- 1 db reszelt savanykás alma
- 2 db főtt répa
- 1 db főtt karalábé
- 1 cs zselatin
- só
- petrezselyem
Elkészítése:
A csirkecombról lefejtettem a húst, és összevágtam a leveszöldségekkel együtt .
Az almát lereszeltem, összekevertem a tormás-céklával,a hússal,zöldségekkel, a tejföllel.
A levest meglangyosítottam, és hozzáadtam a zselatint.
Ráöntöttem a céklás egyvelegre, és jól átkavartam, majd fóliával kibélelt püspökkenyér formába (lehet őzgerinc is)kanalaztam.
Egy éjszakát hagytam dermedni, majd másnap kiborítottam a formából, lehúztam róla a fóliát,és megszórtam vágott petrezselyemmel.
Főtt tojással, és pirított burgonyával kínáltam.
Vitaminban gazdag, ízletes étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése