Két részletben készítettem ezt a 11,5 üveget,az alapja mindegyiknek káposzta, paprika, hagyma,uborka.
Az egyik fele sárgarépával szinesedik, a másik piros - narancsszínű paprikával.
Hozzávalók:
- 2 kg fehér fejes káposzta
- 1 kg vöröshagyma
- 2 kg paprika (színes)
- 1-2 bogyiszlói erős paprika
- 1 kg uborka
- 0,5 kg sárgarépa
- 7 dkg só
- 20 dkg cukor
- 6 dl 10% ecet
- 1 mokkáskanál borkén
Minden zöldséget megmosunk, a legkisebb "gyanús" részt is kivágjuk,majd legyaluljuk.
A hagyma szeletelés kerüljön a végére, addig hideg vízben áztassátok a fejeket!
Előveszünk egy nagy tálat, ebben alaposan összekeverjük a szecskát.
A felöntőlevet kikeverjük, (az ecetbe a cukrot,sót),majd ráöntjük a zöldségekre, és ezzel is jól átforgatjuk.
Egy napig hagyjuk érlelődni, közben többször kevergetjük, hogy jó átjárja az ízesítő anyag.
Másnap tiszta üvegekbe rakjuk, majd felöntjük az időközben képződött levével, ( belekeverjük a borként)és csavaros tetővel lezárjuk.
Ki-ki ízlésének megfelelően csípősebbre, vagy édesebbre is készítheti,a cukor ill.erőspaprika arányának változtatásával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése