2014. szeptember 29., hétfő

Csalamádé az üvegbe zárt ízbomba


Két részletben készítettem ezt a 11,5 üveget,az alapja mindegyiknek káposzta, paprika, hagyma,uborka.
Az egyik fele sárgarépával szinesedik, a másik piros - narancsszínű paprikával.



Hozzávalók:  

  • 2 kg fehér fejes káposzta
  • 1 kg vöröshagyma
  • 2 kg paprika (színes)
  • 1-2 bogyiszlói erős paprika
  • 1 kg uborka
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 7 dkg só
  • 20 dkg cukor
  • 6 dl 10% ecet
  • 1 mokkáskanál borkén



Minden zöldséget megmosunk, a legkisebb "gyanús" részt is kivágjuk,majd legyaluljuk.
A hagyma szeletelés kerüljön a végére, addig hideg vízben áztassátok a fejeket!
Előveszünk egy nagy tálat, ebben alaposan összekeverjük a szecskát.
A felöntőlevet kikeverjük, (az ecetbe a cukrot,sót),majd ráöntjük a zöldségekre, és ezzel is jól átforgatjuk.
Egy napig hagyjuk érlelődni, közben többször kevergetjük, hogy jó átjárja az ízesítő anyag.
Másnap tiszta üvegekbe rakjuk, majd felöntjük az időközben képződött levével, ( belekeverjük a borként)és csavaros tetővel lezárjuk.
Ki-ki ízlésének megfelelően csípősebbre, vagy édesebbre is készítheti,a cukor ill.erőspaprika arányának változtatásával.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése