Szokásos havi csirkemáj adagunkat, ma erdei gombával gazdagítva készítettem el, ragusan.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- kb 25 dkg erdeigomba vegyesen( vargánya,csirke,stb)
- 1 evőkanál zsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 húsos zöldpaprika
- 4 db Lukukus paradicsom
- 1 mokkáskanál törött bors
- 1 késhegynyi majoranna
- só
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Lecsó alapot készítettem.
Lecsó alapot készítettem.
A zsíron üvegesre pirítottam a hagymát,majd hozzáadtam a felszeletelt zöldpaprikát, és paradicsomot.
Ezután az erdeigombát,( amit készre blansírozva kaptam,köszönet érte a gombászaimnak Aliz,Viktor)hozzáadtam.
Meghintettem törött borssal,majorannával,pirospaprikával,és pároltam 10 percig.
Majd beletettem a tisztított, kis darabokra vágott májat.
Nagy lángon,sűrűn kevergetve, hogy le ne égjen megsütöttem, sóztam.
Nokedlit készítettem köretnek, Apa kérésére.
Meghintettem törött borssal,majorannával,pirospaprikával,és pároltam 10 percig.
Majd beletettem a tisztított, kis darabokra vágott májat.
Nagy lángon,sűrűn kevergetve, hogy le ne égjen megsütöttem, sóztam.
Nokedlit készítettem köretnek, Apa kérésére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése