Az 1 db szederbokrocskánk éledezik, minden harmadnap van rajta egy-két marékkal.
Nem győzöm a szedres ételeket készíteni .
Most kelt tésztát csináltam, és a mai mennyiség ebbe került bele.
Hozzávalók:
tésztához:
- 25 dkg liszt
- fél zacskó szárított élesztő
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- csipet só
töltelék:
- 3 dkg cukor (a szeder édességétől függő)
- 25 dkg túró
- 1 evőkanál tejföl
- 1 zacskó vaníliás cukor
- szeder
a tészta tetejére:
- tojássárgája
- porcukor
Elkészítése:
A tésztát a kenyérsütő dagasztójával kevertettem ki,és abban is hagytam kelni.
Másfél óra múlva kinyújtottam, megkentem a túró,cukor,tejföl keverékével,és megszórtam szederrel.
Óvatosan feltekercseltem, és jó éles késsel szeletkéket vágtam a rúdból.
Sütőpapíros tepsibe tettem a csigákat, és lekentem tojás sárgájával.
Fél órát sütöttem szép pirosra, majd kicsit kihűtöttem, és leszórtam porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése