2014. október 20., hétfő

Birsalmasajt


Az ősz ínyencsége!!  a család kedvence



Hozzávalók:
  • 1 kg birsalma
  • 70 dkg cukor
  • fél citrom leve
  • gyömbér
  • fahéj
  • vanília magok(vaníliarúd kaparék)
  • dió


Elkészítése:
Az almákat megfőzzük,majd kiszedjük, és pürésítjük (áttörjük).
Visszatesszük a fazékba, és egy körömnyi gyömbért reszelünk bele, egy fahéjrudat is adhatunk hozzá,
de  vanília magocskák is fantasztikusan feldobják az ízét.
Főzzük sűrű keverés mellett amíg elfő a leve, majd a cukrot hozzáadjuk( én nem adtam annyi cukrot hozzá 80 dkg ) ,és ezzel is kevergetjük kb 15 percig .( vigyázzunk!!! nagyon pöfög)
Mielőtt teljesen kész, beleadjuk a vágott diógerezdeket, majd különböző formákba, (amelyeket kibéleltünk folpakkal )öntjük.
Amikor a formáját már megtartja, akkor kidöntjük az edénykékből , levesszük a fóliát róla és száraz langyos helyen szikkasztjuk pár napig.



birses receptjeim:
http://konyha-labor.blogspot.hu/2012/11/birsalma-dzsem.html
http://konyha-labor.blogspot.hu/2012/11/birsalmas-sutotok-leves.html
http://konyha-labor.blogspot.hu/2012/11/szuzermek-birsalmavalkrumpli-chips-szel.htm
http://konyha-labor.blogspot.hu/2013/04/birsalma-lekvaros-buktak.html

1 megjegyzés: