Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2014. október 11., szombat

Krumplis-pogácsa


Finom pehelykönnyű pogácsára vágysz? itt  a receptje....... fincsi lesz!


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg főtt krumpli
  • 12 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 2 kk cukor
  • 1dkg só
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál tej
a tetejére:
1 tojás + pici tej



Elkészítése:
A lisztet eldörzsöljük a vajjal, majd hozzáadjuk a krumplit, a tojást, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a sót, majd alaposan összegyúrjuk.
Pihentetjük hideg helyen, 4x 15 percenként hajtogatjuk.
Végül 3 cm -re kinyújtjuk, kiszaggatjuk, fél órát még hagyjuk kelni, majd paprikás felvert tojással megkenjük, és középmeleg sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése