Amikor nudliehetnékünk támad, nagyon hálásan gondolok drága Anyósomra, akitől jó 25 évvel ezelőtt kaptam egy akkoriban szabadalmaztatott szerkezetet, amivel nudlit,krokettet lehet készíteni.
Pillanatok alatt elkészíthető a finom nudli vele, nem kell böngyölgetni, és tetszés szerinti hosszúságú, de egyenletes angyalbögyörők születnek vele.
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli (a lisztes fajta a legjobb)
- 30 dkg liszt
- 1 fél kanál zsír
- só
- morzsa
- túró
- birsalma
- fahéj
- édesítő(a kompótba)
- olaj
Elkészítése:
A krumplit megfőztem, összetörtem, kicsit kihűtöttem, majd a liszttel, sóval, zsírral jól összegyúrtam.
A spéci nudlizómmal készítettem tovább.
Forró vízbe 2 percig főttek a nudlik, majd pirított morzsával kevertem össze.
Tálaláskor megszórtam túródarabokkal, és meghintettem fahéjjal,cukorral.
Délelőtt birsalma kompótot készítettem télire, ebből maradt egy kistányérnyi,gondoltam egyet, ezzel tálaltam a nudlikat.
Régebbi nudli receptjeim:
http://konyha-labor.blogspot.hu/2012/08/makos-dios-angyalbogyoro.html
http://konyha-labor.blogspot.hu/2012/11/nudli-hecsedlivel.html
Itt rendelhetsz , ha neked is szükséged lenne erre a praktikus eszközre:http://www.szaggato.com/index.php?doc_id=50
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése