Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2014. október 8., szerda

Fahéjas-túrós nudli birskompóttal


Amikor nudliehetnékünk támad, nagyon hálásan gondolok drága Anyósomra, akitől jó 25 évvel ezelőtt kaptam egy akkoriban szabadalmaztatott szerkezetet, amivel nudlit,krokettet lehet készíteni.
Pillanatok alatt elkészíthető a finom nudli vele, nem kell böngyölgetni, és tetszés szerinti hosszúságú, de egyenletes angyalbögyörők születnek vele.


Hozzávalók:
  • 80 dkg krumpli  (a lisztes fajta a legjobb)
  • 30 dkg liszt
  • 1 fél kanál zsír
  • morzsa
  • túró
  • birsalma
  • fahéj
  • édesítő(a kompótba)
  • olaj


Elkészítése:
A krumplit megfőztem, összetörtem, kicsit kihűtöttem, majd a liszttel, sóval, zsírral jól összegyúrtam.
A spéci nudlizómmal készítettem tovább.


Forró vízbe 2 percig főttek a nudlik, majd pirított morzsával kevertem össze.
Tálaláskor megszórtam túródarabokkal, és meghintettem fahéjjal,cukorral.
Délelőtt birsalma kompótot készítettem télire, ebből maradt egy kistányérnyi,gondoltam egyet, ezzel tálaltam a nudlikat.
Régebbi nudli receptjeim:
http://konyha-labor.blogspot.hu/2012/08/makos-dios-angyalbogyoro.html
http://konyha-labor.blogspot.hu/2012/11/nudli-hecsedlivel.html



Itt rendelhetsz , ha neked is szükséged lenne erre a praktikus eszközre:http://www.szaggato.com/index.php?doc_id=50

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése