Láttam a süti eredeti receptjét a net-en, de nem tetszett, ezért egy saját változatot kísérleteztem ki.
Brutál nagy adag lett, most kellene itthon lennie a családnak!
Na de majd Apa segít a gondokon:)
Hozzávalók:
a tésztához
- 9 evőkanál kanál liszt
- 9 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 3-4 evőkanál kakaópor
- fél zacskó sütőpor
- 7 evőkanál tej
- 7 evőkanál olaj
krém:
- 2 db vaníliás puding
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
töltelékhez:
- 25 dkg fagyasztott gesztenye massza
- 40 dkg háztartási keksz
- 3-4 evőkanál meggyedzsem,vagy lekvár,befőtt
- 3 dl tej
- 2 evőkanálé rumaroma
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Az eredeti receptnél kakaós piskóta kell, de amióta rátaláltam a kanalas változatra, mindig így csinálom piskóta helyett ,egyszerűen, tojástakarékosan,kavarósan.
A tészta elkészítéséhez csak egy tál, egy evőkanál,és egy fakanál kell .
Kimérjük a hozzávalókat, és egyszerűen összekeverjük, majd sütőpapíros tepsiben ( 28x18,5 cm)
fél óra alatt megsütjük 180 fokon.
Közben elkészítjük a krémet.
A pudingport megfőzzük a tejben, majd kihűlés után belekeverjük a margarint.
A kekszeket zacskóba tesszük, és nyújtófával összetörjük nem túl kicsi, de ne túl nagy méretűre se.
A töltelékhez a gesztenyemasszát kiolvasztjuk a mikróban, majd elkeverjük a lekvárral,(itt a receptben baracklekvárt írtak, de szerintem jobban passzol a meggy hozzá, persze mert nekem volt még maradékom meggyből)és a többi hozzávalóval.
A gesztenyés öntetet jól összeforgatjuk a tört keksszel.
A kihült tésztát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, ráhalmozzuk a kekszes tölteléket, jól lenyomkodjuk, majd a másik fele krémet, és a tészta tetejét is rátesszük.
Egy tálcát ráhelyezünk, és valami nehezéket tegyünk rá, hogy jól összeálljon a süti, majd mehet pár órára a hűtőbe, mielőtt szeletelnénk.
A tetejét már csak porcukorral szórtam meg.
Mutatós, finom sütemény!