Nagyon szeretjük a töltött káposztát, de a múltkor a kutyusunk ette meg az összes harasztot,
ezért most a haraszt nélküli ,töltetlen káposztát próbáltam megalkotni.
Tulajdonképpen nincs is rá szükség , mert az aprókáposztától megkapja az ízt, a gombócok
pedig így is megfőnek.
Hozzávalók:
- 80 dkg darált hús
- 30 dkg füstölt oldalas
- 25 dkg rizs
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 1+3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt bors
- 1 tk só
- 1 tojás
A savanyú káposztát, és a rizst átmossuk hideg vízzel.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk.
A darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és a
dinsztelt hagymával, valamint a rizzsel, és 15 dkg összepirított oldalassal.
Jól összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk a masszából.
Egy nagy lábas aljára rendezzük a savanyú káposzta felét, majd a gombócokat rárendezgetjük.
A gombócok közé tesszük a maradék oldalas darabokat, majd rászórjuk a káposzta másik felét.
Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje,egy órát lassú tűzön főzzük.
Miután megfőtt tálra rendeztem, hűtöttem, és fogyasztásig befóliázva hűtőben tartottam.
Tejföllel tálaltam.