2012. december 19., szerda

Karácsonyi Csokilikőr




    Hozzávalók:    2 literhez

                            1 liter zsíros tej
                            0.5 liter tejszín
                            3 dl rum, vagy vodka
                            25 dkg barna nád cukor
                            20 dkg jó minőségű étcsoki
                            1 főzés nélküli csoki puding (Gála)
                            1-1,5 evőkanál Holland kakaó
               




    A tejben felolvasztjuk a csokikat a cukorral kikever kakaót, majd kihűtjük.

    A tejszínnel a pudingport összeturmixoljuk, majd beleöntjük a szeszt.

    Egy 2,5 literes üvegbe összeöntjük a két folyadékot, és jól összerázzuk.

    Csinos kis üvegekbe töltjük ,hűtőben érleljük minimum egy hétig.

    Időnként rázogatjuk, de nem kóstolgatjuk, mert idő előtt elfogy.


    Talán még ajándéknak is marad?



Az ajándékban láthatóvá válik a láthatatlan szeretet.