A Karácsonyi vacsora ebéddé alakult át, mert az idén az estét, a munkahelyünkön töltöttük.
Módosult a menü is, a hagyományos krumplisaláta helyett most Waldorf saláta készült.
A saláta hozzávalói:
- 25 dkg zeller
- 1 dl majonéz + 2 evőkanál tejföl
- marék durvára tört dió
- 25 dkg alma
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 evőkanál citromlé
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A zellert meghámozzuk, az almákat megmossuk és gyufaszál vékonyságúra reszeljük.
- Citrommal meglocsoljuk.
- A majonézt 1 teáskanál tejföllel lágyítjuk, rákanalazzuk a salátára és óvatosan összeforgatjuk.
- A sajtot is ráreszeljük nagy lyukú reszelővel.
- Megszórjuk durvára vágott dióval.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Pulyka hozzávalói: 1 db pulykemell
10-15 dkg füstölt sajt
ecetes uborka
erdész szalámi
2 tojás a panírhoz
zsemlemorzsa
A pulykamellből szép szeleteket vágunk, majd óvatosan nylon alatt kiklopfoljuk.
Minden szeletre ráhelyezünk egy darabka sajtot, szalámit, uborkát , majd
összegöngyöljük .
Panírozzuk, és szép pirosra megsütjük, steak burgonyával, salátával tálaljuk.
Szent karácsony eljött, az ég a földre szállt.
Ünnepeljünk boldogan e fényes éjszakán!
Szent karácsony eljött, az ég a földre szállt,
Gyertyafényben ünnepeljük át az éjszakát!