2012. december 28., péntek

Sajtos perecek




     Kedvenc sós sütije a családnak.



Hozzávalók

30 dkg liszt
13 dkg reszelt sajt
15 dkg margarin
1 tojássárgája
85g 20%-os tejföl
1,5 tk só
1 kk szódabikarbóna
Tetejére
1 tojás
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés
A lisztet a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk.
Az összes hozzávalót a lisztes keverékhez hozzáadva tésztát gyúrunk.
Fóliába becsomagolva a hűtőbe pihentetjük 30 percet.
Kinyújtjuk a tésztát, perec kiszúróval (amit minden egyes alkalommal lisztbe mártunk) pereceket gyártunk.
A pereceket megkenegetjük tojássárgájával,majd megszórjuk a sajttal.
Sütőpapírral bélelt tepsire téve 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 15 perc alatt).






   "Néha a legapróbb családi hagyományok szülik a legdrágább emlékeket."
    Nicole Wise