2012. december 1., szombat

Mini krumplilaskák


    Gyermekkorom íze, a mai ebéd egyik fogása. Nagyon szeretjük a párommal.
    Lányok lehet utánozni Anyát!!


    Hozzávalók 10 db-hoz: 40 dkg krumpli
                                         15-20 dkg liszt vagy amennyit felvesz
                                         só
                                         zsír,vagy olaj a kenéshez




A megfőzött krumplit összetörjük, kissé kihűtjük, és összegyúrjuk a liszttel és a sóval.
Rúdra formázzuk, felszeleteljük 1-2 cm darabokra.


                  A korongokat vékonyra kinyújtjuk.
             
        
Vas lábasban,wokban,teflonos palacsintasütőben vagy platnin kisütjük .



Megkenjük, zsírral vagy olajjal, majd lekvárral ill magában fogyasztjuk.



Figyelj arra, hogy olyannal élj, aki büszke rá, hogy az övé vagy!"