2014. január 15., szerda

Az én Kubu variációm


    A kismama lányom azt mondta a minap, hogy ha majd meglesz a baba,ő főzögetni fog neki,
   és akkor majd adhatom a jobbnál jobb bébikaja recepteket.
   A hétvégén vett vödrösnarancsból még mindig van,(pedig már mindent narancsból készítek)
   Most úgy döntöttem kipróbálom a saját kubu receptemet.A lányok nagyon szerették a boltit.



Hozzávalók: egy jó kancsónyihoz kb 1,5 liter
  • 4 db sárgarépa
  • 3 narancs leve
  • 1 citrom leve
  • 1 dl rostos körtelé (vagy 2 db körte)
  • 3-4 ek alma reszelve (vagy 2 db alma)
  • pici gyömbér reszelve vagy fél kk por
  • méz ha szükséges

A sárgarépákat megpucoltam és karikákra vágva annyi vízzel ,hogy ellepje puhára főztem.
Az ősszel készítettem vilmoskörte italt, most jó szolgálatot tett a rostjaival.
A pürésített alma is lekerült a kamrapolcról.
(Ha friss almából, körtéből készítitek, akkor főzzétek a répával együtt.)
A megfőtt répákat botmixellel pürésítettem, és hozzáadtam az alma pürét, a körtelét
a citrom és a narancs levét.
Megfűszereztem gyömbérrel, s mivel úgy éreztem elég édes, nem tettem bele édesítőt.
Jól összekevertem és öntöttem hozzá még vizet annyit, hogy jó rostos ital jellegű legyen.
Megkóstoltam, és teljesen megvoltam elégedve az ízével és az állagával is.
Remélem majd az unokám is szeretni fogja Ili mama kubuját.