Jó házi készítésű paradicsomléből készült levesnél nem is kell jobb ebéd!
Ilyenkor, persze eszembe jut az a sok munka a kertben.
Van meló amíg a palántából az asztalra kerül a paradicsom, de most látom értelmét.
Hozzávalók: 2 személyre
- 0,7 liter paradicsomlé ( házifőzésű)
- 1 kanál zsír
- 1 kanál liszt
- só
- bors
- 1 ek bazsalikom (fagyasztott) lehet friss is
- cukor ízlés szerint
- betűtészta
Elkészítése:
A lisztből ,zsírból zsemleszínű rántást készítünk, majd ráöntjük a paradicsomlevet,hígítjuk 1 dl vízzel.
Felforraljuk, fűszerezzük sóval ,borssal, bazsalikommal.
Betűtésztát szórunk bele, és puhára főzzük.
Aki szereti cukorral édesítheti is.