2014. január 21., kedd

Betűtésztás bazsalikomos-paradicsomleves



    Jó házi készítésű paradicsomléből készült levesnél nem is kell jobb ebéd!
    Ilyenkor, persze eszembe jut az a sok munka a kertben.
    Van meló amíg a palántából az asztalra kerül a paradicsom, de most látom értelmét.
 


Hozzávalók: 2 személyre
  • 0,7 liter paradicsomlé ( házifőzésű)
  • 1 kanál zsír
  • 1 kanál liszt
  • bors
  • 1 ek bazsalikom (fagyasztott) lehet friss is
  • cukor ízlés szerint
  • betűtészta


Elkészítése:
A lisztből ,zsírból zsemleszínű rántást készítünk, majd ráöntjük a paradicsomlevet,hígítjuk 1 dl vízzel.
Felforraljuk, fűszerezzük sóval ,borssal, bazsalikommal.
Betűtésztát szórunk bele, és puhára főzzük.
Aki szereti cukorral édesítheti is.