A férjem egy vendéglátóhely mellett lakott a 70-80-as években.
Sokszor mesélte, hogy mekkora tepertőspogácsákat árultak ott.
Most amikor a tepertőkrémet meglátta ,kifakadt, hogy milyen jó pogácsákat készítettek anno a ......-be.
Mikor mondtam, hogy sütök egy féladagot a bableves mellé, kihangsúlyozta, hogy de nagyon nagyok
legynek.
Így születtek meg a giga pogácsák.
A feliratos fakanalat saját kezűleg Viktorunk készítette nekem karácsonyra.
Hozzávalók: fél adag
- 25 dkg liszt
- 6 dkg libazsír
- 10 dkg libatepertőpép
- 2 dkg élesztő
- pici tej
- 1kk cukor
- kevés tejföl
- 2 tojássárgája
- bors
- só
Elkészítése:
Az élesztőt a tejjel,cukorral felfuttattam.
A lisztet a zsírral, tepertőkrémmel összedörzsöltem, beleadtam az élesztőt, egy tojássárgáját,
a sót, borsot, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható legyen.
Háromszor 20 percenként hajtogattam,a legnagyobb bögrénkkel kiszúrtam a tésztát.
Lekentem tojással ,még hagytam egy kicsit a tepsiben is kelni,majd forró sütőben 30 perc alatt
gyönyörű pirosra sütöttem.
Igazi óriás pogik lettek , Apa nem is kicsinylette.