2014. január 1., szerda

Szakállas pogácsa



    Szilveszteri bulira készült ez az érdekes, és finom, sajtos különlegesség.

Hozzávalók: a tésztához
  • 60 dkg liszt
  • 36 dkg vaj
  • 6 ek tej
  • 3 tojássárgája
  • 18 dkg reszelt sajt
                  a töltelékhez:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg krémsajt
  • 3-4 ek tejföl
  • szerecsendió
                 a tetejére : 3 tojásfehérje
                 a hempergetéshez:20-25 dkg reszelt sajt



A vajat morzsold el a liszttel,majd a többi hozzávalóval dolgozd alaposan össze.
Lisztezett deszkán nyújsd 3-4 mm átmérőjű kiskorongokat.
A tetejüket kend meg tojásfehérjével,majd sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatva, előmelegített sütőben
180 C fokon süsd őket szép pirosra.

A töltelékhez a puha vajat keverd simára a krémsajttal és annyi tejföllel, hogy jól kenhető legyen.
Ízesítsd sóval,reszelt szerecsendióval.
A krémmel tapassz össze 2-2 kis tésztakorongot, s forgasd meg őket reszelt sajtban.

                                                             Jó étvágyat hozzá!