Van úgy, hogy ránézek a boltban egy árura, és látom ,hogy mit is készítenék belőle.
Így jártam amikor megálltam a Lidl-ben a gombakonzerveknél, és egyből a melegszendvics gőzölgött a
reggeliző asztalon.
Hozzávalók: 2 személyre
- 1 kisdoboz gombakonzerv
- 4 db zsömle
- 1 kisfej vöröshagyma
- 1kk zsír
- bors
- 1 maréknyi aszalt paradicsom
- 1kk szárított bazsalikom
- piros arany
- sajt
- zöldpaprika
Elkészítése:
A nyáron házilag aszalt paradicsomokat kicsit beáztattam melegvízbe, amíg a hozzávalókat előkészítettem.( Nem olajban tettem el, csak natúr szárítva)
A hagymát egy fél kanál zsíron megdinszteltem, majd rátettem a lecsöpögtetett gombát, és az aszalványt.
Addig pároltam amíg elfőtt a gombából a nedvesség,fűszereztem,adtam hozzá egy mogyorónyi piros arany krémet.
A zsömléket megtöltöttem a gombával, ráhalmoztam a reszeltsajtot, és sütöttem a sajt olvadásáig.
Kicsit csípős zöldpaprika nagyon jól illett hozzá.
A konyharuhát Édesanyám kb 63 éve kézimunkázta, a monogramját is belevarrta,én 20 éve használom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése