2014. január 24., péntek

Mentás-ribizlis túróhalom zsemlében


   Imádom a túrót ,édesen, fűszeresen, reggel,este.......
   A klasszikus túróval töltött zsemlét variáltam át egy kis mentával, feketeribizlidzsemmel.


Hozzávalók: 
  • 6 db zsemle
  • 0,5 kg túró
  • 1 dl tej
  • 1 ek fagyasztott mentalevél
  • 2 ek méz
  • 2 ek feketeribizlidzsem
  • feketeribizliszemek
  • porcukor

Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk, kivesszük a belsejét, majd tepsibe tesszük őket.
A túrót összekeverjük a mézzel, a dzsemmel,az összevágott fagyasztott mentával.
A tejet megmelegítjük, meglocsolgatjuk a zsemléket, majd megtöltögetjük a túróval,és ribizliszemekkel
rakjuk meg a tetejét.
Sütőben 15 perc alatt átmelegítjük a desszertünket., majd leporcukrozzuk.
Végül a dzsemet 1-2 ek vízzel felhígítjuk, és felmelegítve a zsemlék mellé öntve tálaljuk.