Imádom a túrót ,édesen, fűszeresen, reggel,este.......
A klasszikus túróval töltött zsemlét variáltam át egy kis mentával, feketeribizlidzsemmel.
Hozzávalók:
- 6 db zsemle
- 0,5 kg túró
- 1 dl tej
- 1 ek fagyasztott mentalevél
- 2 ek méz
- 2 ek feketeribizlidzsem
- feketeribizliszemek
- porcukor
Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk, kivesszük a belsejét, majd tepsibe tesszük őket.
A túrót összekeverjük a mézzel, a dzsemmel,az összevágott fagyasztott mentával.
A tejet megmelegítjük, meglocsolgatjuk a zsemléket, majd megtöltögetjük a túróval,és ribizliszemekkel
rakjuk meg a tetejét.
Sütőben 15 perc alatt átmelegítjük a desszertünket., majd leporcukrozzuk.
Végül a dzsemet 1-2 ek vízzel felhígítjuk, és felmelegítve a zsemlék mellé öntve tálaljuk.