Sok volt a jóból mostanában.
Az orvosom szerint az epém vacakolhat, ezért diétáznom kell, zsíros dolgok nagyon mérsékelve jöhetnek.
Ezt a csirkét is sütőzacsiban készítettem.
Hozzávalók:
- 1kg -os csirke
- 1 ek méz
- só
- 2 kisebb alma
- 2 bébicékla
- majoranna
- sütőzacskó
A csirkét megmostam, ( a zsírzóját is levágtam) leszárítottam papírtörlővel, kívül belül bedörzsölem sóval,
majorannával.
2 db kisebb almát tettem a hasüregébe, és sütőzacskóba zárva helyeztem egy tepsibe.
A céklát megmostam, alufóliába tekertem, és a tepsibe, a csirke mellé raktam.
200 fokon sütöttem 35 percig, majd kivettem a zacskóból a csirkét, és átkentem mézzel.
15 percig még sütöttem.
A céklát kibontottam a fóliából ,és azt is mézzel ízesítettem.
Jöhetett volna rá még egy kis balzsamecet, de ez is tiltott egyelőre.
A csirkét persze lebőröztem és úgy fogyasztottam, mert hát a koleszterin is..........
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése