Szeretjük a toroskáposztát, ami ugye friss disznóhúsból készül.
Na de milyen ízű más húsokkal ?
Erre tettem egy kisérletet ma .
Igazán nem lehet egy rossz szóval se minősíteni, a mai ebédet, remek lett.
Hozzávalók:
- 1 kg kacsahús ( itt szárnytő)
- 0,5 kg savanyúkáposzta
- 1 doboz szeletelt csiperkegomba
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 kanál zsír
- frissen darált szinesbors
- 3-4 db borókabogyó
- piros-arany
- tejföl
Van egy öntöttvaslábasom, az ilyen húsos egytálételek készítéséhez használom, nagyon jól ,egyenletesen és gyorsan sülnek benne az ételek.
A vöröshagymát megdinszteltem, majd a megtisztított kacsahúst hozzáadtam, fűszereztem, és kicsi víz
hozzáadásával párolgattam.
Mikor már puhult a hús,( a kisült zsírból leöntöttem),hozzáadtam a kimosott savanyúkáposztát,
és ezzel is pároltam .
Majd belekerült a szeletelt gomba is a végén.
Nagyon finom ,téli egytálétel készült belőle, amelyet még tejföllel is meglocsolhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése