Régi kedvencünket készítettem el ma .
Ezt a fajta krumplifőzeléket Anyukámtól tanultam, Ő így fehéren,úgy mond "szabolcsiasan" főzi.
Hozzávalók:
- 0,5 kg krumpli
- 2-3 babérlevél
- 3 dl tejföl
- 1 kanál liszt
- só
- tej
- ecet
- sonka
A krumplikat meghámozzuk, vékony félkarikára szeleteljük,és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főni.
Amikor felforrt, sózzuk (azért nem előbb mert nehezebben forr fel a víz akkor)2-3 babérlevelet adunk hozzá.
Egy kis tálkába beleöntjük a tejfölt a lisztet ,majd a főzőléből kiveszünk egy merőkanálnyit és habverővel jól összehabarjuk, és ráöntjük a krumplikra.
Miközben a habarást öntjük, fakanállal keverjük a fazékban a krumplikat, hogy elkerüljük a csomósodást.
A kellő sűrűséghez tejet is használhatunk még.
A végén tetszés szerint ecettel savanyíthatjuk, és sült sonkaszelettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése