A sajtok már jó ideje ott száradtak a hűtőben, kezdeni kellett velük valamit.
Tészta meg régen került az asztalra, így gondoltam a kettőből összehozok valamit.
Hozzávalók:
- 20-25 dkg tészta (bármilyen alakzatú)
- 1-1,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 20 dkg sajt, vegyesen füstölt Trappista
- 1,5 ek liszt
- szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem
- só
- cseresznyebefőtt
Elkészítése:
A lisztet a vajon megpirítjuk kissé, majd felöntjük a tejjel, és habverővel sima állagúra keverjük.
Beleadjuk a sajt felét, és ezzel is kavarjuk egy jó pár percig ,amíg a sajt elolvad.
Reszelünk bele szerecsendiót, egy kicsit, és vágott petrezselymet.
A tésztát kifőzzük, és forrón összekeverjük a sajtszósszal, majd ráreszeljük a sajt másik felét.
Kivajazott tepsibe 30 percig sütjük, amíg szépen rápirul a sajt.
Cseresznyebefőttel , vagy savanyúsággal tálaljuk