Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2014. január 27., hétfő

Sajtszószos -petrezselymes-sülttészta



   A sajtok már jó ideje ott száradtak a hűtőben, kezdeni kellett velük valamit.
   Tészta meg régen került az asztalra, így gondoltam a kettőből összehozok valamit.


Hozzávalók:
  • 20-25 dkg tészta (bármilyen alakzatú)
  • 1-1,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg sajt, vegyesen füstölt Trappista
  • 1,5 ek liszt
  • szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • só 
  • cseresznyebefőtt

Elkészítése:
A lisztet a vajon megpirítjuk kissé, majd felöntjük a tejjel, és habverővel sima állagúra keverjük.
Beleadjuk a sajt felét, és ezzel is kavarjuk egy jó pár percig ,amíg a sajt elolvad.
Reszelünk bele szerecsendiót, egy kicsit, és vágott petrezselymet.
A tésztát kifőzzük, és forrón összekeverjük a sajtszósszal, majd ráreszeljük a sajt másik felét.
Kivajazott tepsibe 30 percig sütjük, amíg szépen rápirul a sajt.
Cseresznyebefőttel , vagy savanyúsággal tálaljuk