Jó kis kávés, habos muffinok voltak a mai ebéd desszertjei.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 12 dkg kakaó
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 dl kefir
- 2 dl olaj
- 3 tojás
- pici só
Krémhez:
- 12,5 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 evőkanál instant kávépor
- kávépor
Elkészítése:
A szokásos módon elkészítjük a tésztát.
A száraz hozzávalókat és a nedveseket is külön összekeverjük, majd a két keverékből egy egységes tésztát kavarunk.
A muffin sütőt háromnegyed részig megtöltjük, majd 25 percig vagy tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kávéport, majd a mascarpónét is.
Habzsákba töltjük a kávékrémet, és a kihűlt muffinok tetejére halmozzuk csigaformában, majd egy kis kávéporral még megszitáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése