Vettem egy szép, bőrös malackarajt, amelyet az Anyósomtól örökölt, öntött vaslábasban készítettem el, sörben párolgatva.
Hozzávalók:
- kb 1 kg bőrös malackaraj
- 1 kanál zsír
- 1 szelet füstölt szalonna
- só
- szines bors
- fokhagyma
- 1 doboz jófajta sör
- köménymag
- babérlevél
- rozmaring
Elkészítése:
A húst megmostam, kb. 1,5 cm vastagságban a bőrét bevagdostam (én csak hosszanti irányban).
A résekbe összedarált fűszereket dörzsöltem, elrejtettem néhány fokhagyma darabkát is.
A forró zsírban megforgattam minden oldalát, majd a bőrős felével felfelé helyeztem, pici vizet öntöttem alá.
A malac bőrét sörbe mártott szalonnával kenegettem sütés közben, és kicsit alá is öntögettem.
Kb. 2 órát sütöttem szép pirosra, a sör, és a fűszerek nagyon jól megízesítették a húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése