2014. július 15., kedd

Sárgabarackos-túrós fordított tejes pite



Szeretem a gyorsan összedobható sütiket, most sárgabarackból készítettem egy kis pitét.



Hozzávalók:
  • 6-7 db sárgabarack
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor + 1 evőkanál
  • 3 tojás
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 citrom héja
  • fél csomag sütőpor


Elkészítése:

Egy 24 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt vágtam, bevajaztam, majd a barackokat szeleteltem, és rápakolásztam. Megszórtam 1 kanál cukorral.
A vajat a cukorral, a tojásokkal jól kikevertem, majd beletettem a citrom reszelt héját, és a túrót.
A liszthez hozzáadtam a sütőport, majd a tejjel váltakozva a masszához kevertem, és az egészet a barackok tetejére csorgattam óvatosan.
Az előmelegített sütőben 40 percig sütöttem 180 fokon.
A sütési idő lejárta után, kicsit hűtöttem, majd lepattintottam a forma oldalát, és egy nagyobb lapos tányért borítottam a tetejére.
Megfordítottam, így a tányérra került a pite, aminek a tetejéről óvatosan lehúztam a sütőpapírt.
Teljesem kihűtöttem ,csak utána szeleteltem fel.




A süti édessége függ a hozzáadott cukor mennyiségétől, és a barack érettségétől is.
A páromnak megkentem sárgabarack lekvárral is a tetejét, mert ő édesebben szereti.

2 megjegyzés: