2014. július 29., kedd

Ribizlis-pudingos rizsfelfújt



A savanykás ízű ribizli, és az édes, pudingos rizs ötvözete található meg ebben a finom édességben.


Hozzávalók:
  • 25 dkg rizs
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor, vagy édesítő, tetszés szerint 
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj, vagy margarin
  • 1 liter tej
  • 5 db tojás
  • 2 dl víz
  • 2 marék ribizliszem (nekem fekete ribizli volt)


Elkészítése:
A rizst átmossuk, majd a tej felével és a vízzel, csipet sóval feltesszük főni.
Kb. 10-15 percig gyenge tűzön főzzük, majd belekeverünk egy fél csomag vaníliás pudingot, és levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.
Ezután a tojás sárgákat kikeverjük a cukorral, puha vajjal, majd a kihűlt rizshez adjuk.
Belereszeljük a citromhéjat is, és hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és a ribizliszemeket.
Kivajazott koszorúformába kanalazzuk, majd 180 fokon fél órát sütjük.
Amíg sül, készítünk egy vaníliás sodót hozzá.
Csak jól kihűtött állapotban lehet szépen szeletelni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése