A havi egyszeri csirkemáj sütését a konyhámban most a kertemben termő bazsalikommal készítettem, némi mustárés csili kisérletezésével.
A bazsalikom édeskés aromáját, a mustár pikáns, és a csili csípős íze harmonizálta.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- kis csokor friss bazsalikomágacska
- 15 dkg ceruzabab
- 1 evőkanál mustár
- 3 evőkanál olaj
- bors
- csilipehely
- salátalevél
- burgonya
- só
Elkészítése:
A megtisztított májat csíkokra vágtam, olajon fehéredésig sütöttem, borssal, bazsalikommal, csilipehellyel fűszereztem, majd mustárt adtam hozzá, és sóztam.
Roppanósra főzött ceruzababbal, és burgonyával, salátával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése