Itt van a lecsószezon!
Kiadós,olcsó étel készülhet, főleg ha már a hozzávalók háromnegyede a kertben megterem.
Egy egyszerű lecsót is feldobhatunk a tálalásával, ill.az ízesítésével, nem beszélve a lecsó tartalmasabbá tételének a sokszínűségéről.
Kerülhet bele, szalonna, kolbász,virsli, tojás, tarhonya, rizs, galuska,gomba,fűszerek arzenálja,és még sok sok minden, ami mind más ízt ad a lecsónak.
Az idén nagyon szép nagyra nőttek a hagymáim, és a paradicsomok is kezdenek érni.
Hozzávalók:
- 2 nagy vöröshagyma
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 80 dkg paradicsom
- 80 dkg lecsópaprika
- 1 dl sűrített paradicsomlé
- 3 db zsenge gömbcukkini
- 7-7 dkg virsli,lecsókolbász
- só
- 1 marék bazsalikomlevél,
- 2 db 2 cm -es rozmaringág levelei
- 10 dkg rizs
- 2 evőkanál zsír
- 0,5 db csilipaprika
Elkészítése:
A hozzávalókat (hagyma, paprika,paradicsom)megtisztítjuk, feldaraboljuk.
2 cukkinit kivájunk (ebben tálalom a lecsót,nem nem pazarlás , felhasználom a másnapi ebédhez a tányért!!!!! ) én a legegyszerűbben a fagyikanállal kapartam ki.
Olyan zsenge volt a cukkini még, hogy nem kellett a magjával vacakolni, mehet bele a lecsóba, 1 cukkini pedig héjastól is.
A zsíron megdinszteltem a hagymát,pár mp -ig a fokhagymát is, majd a kolbász karikákat is hozzáadtam.
Belekerült a paprika, a paradicsom, végül a cukkini darabok, majd fűszereztem, sóval, csilivel.
Mikor már levet eresztett,hozzáadtam a megmosott rizst is, és így a saját levében , lassú tűzön, időnként keverve,készre főztem.
A főzés vége előtt a virslikarikákat, és az összemetélt bazsalikom, rozmaring leveleket is hozzáadtam,egy kis sűrített paradicsomlével( tavalyi főzés) még felöntöttem, majd 5 percig még főztem.
Levettem a tűzhelyről, és letakarva hagytam, hogy a rizs magába szívja a lecsó levét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése