Az idén először ültettem gömbcukkinit, már készítettem belőle töltöttet, most lereszeltem és joghurtban pácolt csirkemellet burkoltam be vele.
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 3 db öklömnyi gömbcukkini
- 2 dl joghurt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- bors
- pár kanál liszt
- 1db tojás
- só
- olaj
Elkészítése:
A joghurtba belepréseltem 2-3 gerezd fokhagymát, fél dl olajat, borsot.
A felszeletelt,vékonyra kivert, sózott csirkemellet egy pár órára bepácoltam a fűszeres joghurtba.
A cukkinit lereszeltem, sóztam, majd 20 perc állás után kicsavartam a sós léből. Tojást, borsot, és annyi lisztet adtam hozzá, hogy galuskasűrűségű legyen.
Egy serpenyőben olajat hevítettem, és egy-két evőkanál masszát elterítettem benne, majd ráhelyeztem egy szelet húst, és rákanalaztam szintén 1-2 kanál cukkinit.
Sütöttem egy pár percig erős lángon, majd egy villa, és egy széles lapát segítségével megfordítottam.
Ezt az oldalt is szép pirosra megsütöttem, ez alatt a mell is jó omlóssá megpárolódott a két cukkini réteg között.
Papírtörlővel leitattam az olajtól, majd házi vegyes savanyúsággal tálaltam.
A Mátrai borzaskát is így készítik, csak burgonyával.
Hú de fincsi lehet! Ki kell próbálnom, olajban sütés helyett, sütős változatban gondolkodom.
VálaszTörlés