Bizonyos koron túl, már oda kell figyelni a csontjaink állapotára.
Szerencsére én szeretem a mákos ételeket, és ezzel segítem a csontritkulás elleni hadjáratot.
Most egy kissé más fajta gubát készítettem, de igen ízletes lett.
Hozzávalók:
- 10 db kifli
- 15 dkg darált mák
- 1/2 liter tej
- porcukor
- 2 tojás habja
- 2 alma
- vaj
mokkáskanál gyömbért tettem. Egy tűzállótálat kivajaztam, majd belehelyeztem, a cukrosdarált mákkal és a lereszelt almával összekevert kifliket.
Végül a tojások habját a kiflik tetejére öntöttem, és 20 percre betettem a forró sütőbe.
MÁK
A mák kész élettani kincsesbánya: teli van aminosavval, jóféle zsírsavval, foszforral, kalciummal, káliummal, magnéziummal és vassal. Erősíti az idegeket, csontritkulás ellen kiváló, a haj és a bőr is sokkal szebb lesz tőle, csökkenti a magas vérnyomást, normalizálja a koleszterin szintet, segíti a sebgyógyulást, növeli a szellemi teljesítőképességet, erősíti az immunrendszert